Essence “Look of The Month” September + KINGILOOS

As the days are getting shorter, weather colder, and my makeup looks are getting darker. Actually, who am I kidding? I have always loved darker makeup looks. This year Essence is celebrating their 15th birthday and I have the honour to celebrate with them. In collaboration with Essence Estonia I am going to show you their new autumn/winter collection, my look of the month, and share some tips how to get it.

Nii nagu päevad muutuvad pikemaks, ilmad külmemaks, muutuvad mu meigivalikud tumedamaks. Tegelikult, keda ma petan? Mulle on alati tumedamad meigid meeldinud. Sel aastal tähistab Essence on 15ndat sünnipäeva ja mul on au tähistada seda koos nendega. Koostöös Essence Eestiga ma näitan teile uusi tooteid värskest sügis/talv kollektsioonist ning ka nende toodega tehtud jumestust. Lisaks loosin ma välja ka KINGIKOTIKESE! Rohkem infot postituse lõpus! 😉

essence autumn winter new flatlay

I started with eyes. I used their new shades 21 Kissed By A Mermaid and 23 Mermaid at Heart. Those are new shades in the My Must Haves range. Both are gorgeous green tones. I combined them with 18 Black As A Berry and 12 Want A Mint to create the smokey look.

Ma alustasin silmadest. Ma kasutasin uusi toone My Must Have sarjast. Nendeks olid rohelised toonid 21 Kissed By A Mermaid ja 23 Mermaid at Heart. Ma kombineerisin tumedate rohelistega ka pruuni (18 Black As A Berry) ja jäist rohelist tooni (12 Want A Mint), et saavutada suitsusilma.

essence my must haves palette new

All eyeshadows from My Must Haves range are pigmented and need a gentle touch. Great pigment means you should start easy and build the colour up step by step. Otherwise, if you take a lot of shadow at once, it might be hard to blend it out later.

Kõik lauvärvid on pigmenteeritud ning sellepärast vajavad kergemat pealekandmist. Hea pigmenteeritus tähendab seda, et tuleks alustada vähehaaval ning samm sammult värvi juurde lisada. Vastasel juhul võib juhtuda nii, et korraga satub palju lauvärvi ühte kohta ning siis oleks seda juba raske laiali hajutada.

essence my must haves kissed by a mermaid mermaid at heart

The eyeshadows don’t have a lot of fallout when I apply them. In spite of that, I always begin with eye makeup because, if there should be fallout, it won’t ruin the rest of my makeup.

Lauvärvid ei pudene palju pealekandmise ajal. Sõltumata sellest, meeldib mulle alati alustada just silmameigist, sest siis on kerge pintslilt pudenenud lauvärvi põselt ära pühkida.

essence my must haves swatch mermaid at heart kissed by a mermaid

As a mascara I used their Instant Volume Boost Mascara. It promises instant volume. The bristles are sparse and adds a bit of volume. Perhaps the effect will be better for those who have longer lashes. While Instant Volume Boost Mascara is good, I still prefer Lash Princess Sculpted Volume Mascara. The good thing is, the mascara won’t flake or smudge throughout the day.

essence instant boost volume mascara

Ma kasutasin Instant Volume Boost ripsmetushi. See lubab kohest volüümi. Harjased ei ole tihedad ja annavad mu ripsmetele veidi volüümi juurde küll. Usun, et ehk neil, kellel on pikemad ripsmed kui mul, tuleb effekt paremini esile. Instant Volume Boost ei ole halb, aga ma siiski eelistan Essence´i Lash Princess Sculpted Volume ripstushi. Hea asi on see, et Instant Volume Boost ei pudene ega lähe päeva jooksul laiali.

essence instant volume boost make me brow

On my brows I used Make Me Brow Eyebrow Gel Mascara.

Kulmudel ma kasutasin Make Me Brow kulmugeeli.

essence make me brow

On my face I used their Camouflage 2 in 1 Make-Up & Concealer foundation. It promises full coverage and matte finish. The application was easy with a makeup sponge. I suggest to always wet the sponge before using it to apply foundation. All you have to do is wet the sponge and squeeze the excess water out. That prevents the sponge sucking in too much product and gives a smoother seamless finish.

Jumestuskreemina ma kasutasin Camouflage 2 in 1 Make-Up & Concealer´it. See on tugeva katvusega ning lõppviimistus on matt. Niiske meigikäsnaga oli seda kerge peale kanda. Ma soovitan alati kasutada niisket meigikäsna. Lihtsalt tee käsn vee all märjaks ning pigista vesi välja. Tilkuma ei tohi meigikäsn jääda. Niiske meigikäsn ei ima nii palju toodet endasse ning annab ühtlasemalt hajutatud tulemuse.

essence camouflage all about matte compact powder

On the foundation I applied Camouflage Full Coverage Concealer. It blends out well and is long lasting. I applied it under my eye in triangular shape with a tip pointed down. After blending, my face looked more lightened up.

Jumestuskreemile ma kandsin peale Camouflage Full Coverage peitekreemi. Seda on kerge hajutada ning püsib peal kaua. Ma kandsin seda silmade alla kolmnurkses kujus, tipuga alla poole ning hajutasin. See tõi rohkem “valgust” mu näole.

essence camouflage concealer swatch

I set the foundation and concealer with All About Matt Fixing Compact Powder. It mattified the look and prepared my face for highlighter, blush, and bronzer.

essence luminous matte eye and face palette

Jumestuskreemile ja peitekreemile kandsin ma peale All About Matt kompaktpuudrit. See matistas jume ning valmistas naha ette särapuudrile, põsepunale ja päikesepuudrile.

I used the blush and highlighter from Eye & Face Palette. They both have subtle pigment but are buildable to a degree. They are great products if you tend to be heavy handed.

Põsepuna ja särapuudrit kasutasin ma paletist Eye & Face Palette. Mõlemad on heledad toonid, mida saab intensiivsemaks muuta korduvalt peale kandes. See on väga hea, kui sul juhtub olema “raskem käsi”.

I used Luminous Matt Bronzing Powder for lighter skin to warm up my face a bit. It gives a nice sunkissed look.

Päikesepuudrina ma kasutasin Luminous Matt Bronzing Powder´it. See tegi mu jume veidi soojemaks.

 

On my lips I used their new lipstick and lip paint.

Huultel ma kasutasin Essence uut huulepulka ja vedelat huulevärvi.

essence soft contouring metal shock lip paint ultra long

 

Ultra Last Instant Colour lipstick in the shade Undress My Lips has a good pigment, glides on smoothly, and stays on well. Under the lipstick I used their Lipliner Soft Contouring in the shade 08 Big Proposal, which matched the lipstick well. Lip liner makes the lipstick last longer.

Huulepulgaks oli mul Ultra Last Instant Colour, toonis Undress My Lips. Sellel on hea pigmenteeritus, seda on mugav peale kanda ning see püsib huultel kaua. Huulepulga alla ma kandsin huulepliiatsit Soft Contouring toonis 08 Big Proposal. Mõlemad toonid sobisid suurepäraselt kokku. Huulepliiats pikendas ka huulepulga pealpüsivust.

essence metal shock lipstick soft contour

Metal Shock Lip Paint in the shade 06 Poison Ivy has a poison green tone and it just so gorgeous. It is creamy and glides on well.

Metal Shock huulevärv on mul toonis 06 Poison Ivy. Sellel on mürgiroheline tooni ning näeb lihtsalt kaunis välja. Huulevärv on kreemjas ning seda oli kerge peale kanda.

soft contour long lasting metal shock swatch

On the pictures you can see both looks- with Metal Shock Lip Paint in the shade 06 Poison Ivy and Ultra Last Instant Colour lipstick in the shade Undress My Lips. While I was taking pictures with the lipstick look, the sun came out and complimented the look even more.

Piltidel te näete mõlemat versiooni- Metal Shock huulevärviga ja Ulra Last Instant Colour huulepulgaga. Sel ajal, kui ma tegin pilte otsustas ka päike välja tulla, mis tegi huulepulgaga pildi palju soojemaks.

Tips:

 • Do eyes first. If there is fallout, it is easy to wipe it off without messing up the rest of the face
 • Apply eyeshadows little by little. That way it is better to blend and get a seamless look
 • Apply foundation/concealer/cream product with a wet makeup sponge. You waste less product and get a smoother application.
 • Use lip liner under lipstick

 

Nipid:

 

 • Tee alguses silmameik. Kui lauvärv peaks põskedele pudenema, saad sa need puhtaks pühkida kartmata, et rikud ülejäänud meiki ära.
 • Alusta lauvärviga tasapisi. Alati saab värvi juurde lisada, aga juba korraga ühte kohta sattunud liigset lauvärvi ära hajutada on juba keerulisem.
 • Kasuta jumestuskreemi või muud kreemjat toodet pealekandes niisket meigikäsna. Tulemus jääb ühtlasem ja toodet läheb vähem raisku.
 • Kasuta huulepliiatsit huulepulga all

 

 

Käima läheb ka KINGILOOS! Essence loosib välja pakikese, kus on 15 toodet uuest sügis/talve kollektsioonist! Selleks, et loosis osaleda, mine vaata Adryana´s Beauty Blog FB lehte!

 

If you have any questions or comments, don’t hesitate to let me know.

Also, make sure you like and follow my blog, my Bloglovin´ page, my Twitter,  my Facebook page, and Instagram so you won’t miss out on any future posts! You can also check out my Pinterest. If you have a Snapchat, add me- Adryanawp.

 

Thank you for reading,

Adryana

Kui teil on küsimusi või kommentaare, ärge kõhelge neist mulle kommentaarides teada anda.

Samuti ärge unustage vajutada “meeldib” ning jälgida mu blog, mu Bloglovin´ lehte, Twitterit, Facebook lehte ja Instagrami, et te ei magaks maha uusi postitusi. Võite pilgu peale visata ka mu Pinterestile.  Kui teil on olemas ka Snapchat, lisage mind- Adryanawp.

 

Tänan lugemast,

Adryana

 

8 thoughts on “Essence “Look of The Month” September + KINGILOOS

 1. Both looks are gorgeous on you!! I LOVE the dark lippie on you. Essence is a decent line. I’ve been wearing their lip glosses for years–the line is ridiculously affordable and for the price the mascara does a great job. Great post. Thank you!

  Liked by 1 person

  • Thank you! I love dark lips no matter what the season is. I like Essence too and I agree- some of their cheaper products are doing a better job than high end equivalents. What is your favourite mascara from them?

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s