The Body Shop Seaweed range review/ The Body Shop Merevetika sari

The Body Shop Seaweed range is perfect for those who have combination/oily skin. That means me. Occasionally during season changes my skin does tricks by getting drier or oilier, but most of the time it’s just plain combination skin. To take care of my skin the best way, I use seaweed range products. I have talked about these products before in several different posts. This time I put all of them into one, so it would be easier to find information.

The Body Shop´i Merevetika sari on ideaalne neile, kellel on kombineeritud/rasune nahk. Mina olen üks neist. Vahetevahel, siis kui aastaajad vahetuvad, teeb mu nahk trikke ja muutub kas kuivemaks või rasusemaks, aga muidu on stabiilselt segatüüpi. Selleks, et oma naha eest kõige paremal viisil hoolt kanda, kasutangi ma tooteid merevetika sarjast. Ma olen ennegi oma blogi erinevates postitustes merevetika sarja toodetest rääkinud, kuid siin on kõik ühes koos.

the-body-shop-seaweed-range

Seaweed Deep Cleansing Gel Wash

It is a soap free face cleanser with mineral rich seaweed from Roaring Water Bay Ireland. I use it as a first step of my morning routine and the second step of my evening routine. It cleanses my skin well. The product removes my makeup traces without any trouble and gives me a clean feel. It foams nicely and smells even better. I would suggest to use something else to remove the thicker layer of makeup beforehand. A micellar water is a good option for that. After washing it leaves my skin soft and ready for a toner and a moisturiser.

 

Merevetika näopesugeel

Merevetika näopesugeel on seebivaba ning rikastatud merevetika ekstraktiga Iirimaa rannikuilt. Ma kasutan näopesugeeli hommikul esimese etapina ja õhtul teise etapina oma näohooldusrutiinis. Geel puhastab näo õrnalt ning eemaldab nahalt ka meigijäänused, mis mitsellaarvesi vms alles jättis. Pärast pesu on mu nahk pehme ning puhastatud näovee ja niisutaja tarbeks.
the-body-shop-seaweed-gel-wash-and-toner

Seaweed Clarifying Toner

It is an alcohol free toner for combination/oily skin. The toner feels cooling and nice on my face. I use it right after I have washed my face with Seaweed Deep Cleansing Gel Wash.  After using it, my skin is fresh and clean. The toner prepares my skin for a moisturiser. If I don’t have a moisturiser in hand, I can also leave it like this. The skin feel comfortable already. I also love the scent of the product. Plus, it mattifies my skin which is always nice for me.

 

Merevetika näovesi

Tegemist on alkoholivaba toonikuga rasusele/kombineeritud nahale. Toonik on nahal mõnusalt värskendav. Lisaks värskusele, annab see ka puhta tunde.. Ma toniseerin oma nahka sellega pärast Merevetika näopesugeeli. Näovesi valmistab naha ette niisutamiseks, olgu see siis kas öömaski või öökreemiga. Samas, kui pole plaanis kreemi pärast toonikut kasutada, siis ei pea. Näovesi ei jäta nahka “kiskuma”. Merevetika näovesi jätab naha puhtaks ja matistab kergelt ka jume.

 

Seaweed Oil Balancing Clay Mask

This mask is my old favourite. I love how the mask smells, feels on my face and the result I get. On the package it says to leave it on for ten minutes. Depending on how thick the layer I apply, it either dries completely or not. I wouldn’t recommend keeping it on more than fifteen minutes. I once lost myself in a book, and before I realised, almost an hour had passed. It resulted with my skin feeling quite sensitive. So, if you are doing the mask, keep an eye on the time. It’s better for you to follow the instructions when it comes to face masks. Trust me, I learned that the hard way.

After washing it off or removing it with a makeup sponge, my skin feels soft and pure. It is such a wonderful feeling. The facial cream I use after, goes on so smoothly and the feeling is just divine.

the-body-shop-seaweed-face-mask

Merevetika savimask

Merevetika savimask on üks mu pikaajalisemaid lemmikuid. Mulle meedlib, kuidas mask lõhnab, näol tundub ja tulemus, mida ma saan pärast kasutamist. Purgi peal on kirjas, et näol tuleb maski hoida umbes kümme minutit. Olenevalt, kui paksu kihi ma näole kannan, kuivab see täielikult ära või jäävad mõned niisked kohad siiski kümne minuti pärast näha. Kuigi ahvatlus on suur, ei soovita ma maski näol üle viieteist minuti hoida. Mul ükskord juhtus nii, et ma unustasin end raamatut lugema, mask näos, ning enne kui ma arugi sain oli tunnike juba möödas. Pärast maski eemaldamist oli nägu ikka parajalt tundlik. Seega, kui on plaanis maskitada, hoia kellal silma peal.

Pärast maski eemaldamist vee või meigikäsnaga, jääb nahk pehme, siidine ja puhas.

 

Seaweed Pore Cleansing Facial Exfoliator

This has been my Holy Grail product since May of 2015. It has jojoba beads and olive stone exfoliators. It cleans my pores, smoothes my skin, removes all dead skin cells, and it smells good. The exfoliator has larger grains and can be harsh if you add too much pressure on the skin. If you keep that in mind, everything will be just fine. Plus, it has a really nice design and is easy to use. Also, it keeps zitastrophes under control if there are any. I mean, what else would you want from a facial exfoliator?

the-body-shop-3-in-1-wash-scrub-mask-seaweed
An older picture but it doesn´t really matter because the product(s) on the picture is(are) super.

Merevetika näokoorija

Merevetika näokoorja on mu üks mu lemmikumaid tooteid aastast 2015. Näokoorija sisaldab looduslikke koorivaid osakesi – jojoba seemneid, purustatud oliivikive. See puhastab poorid, eemaldab surnud naharakud ja lisaks kõigele lõhnab ka hästi. Koorivad osakesed on natukene suuremad kui tavaliselt, seega liiga tugeva survega võib nahka ärritada. Seni, kui see on meeles, ei juhtu midagi halba. Pakend näeb hea välja ja toote iseloom hoidab vistrikulise olukorra kontrolli all.

 

If you have any questions or comments, don’t hesitate to let me know.

Also, make sure you like and follow my blog, my Bloglovin´ page, my Twitter,  my Facebook page, and Instagram so you won’t miss out on any future posts! You can also check out my Pinterest. If you have a Snapchat, add me- Adryanawp.

 

Thank you for reading,

Adryana

Kui teil on küsimusi või kommentaare, ärge kõhelge neist mulle kommentaarides teada anda.

Samuti ärge unustage vajutada “meeldib” ning jälgida mu blog, mu Bloglovin´ lehte, Twitterit, Facebook lehte ja Instagrami, et te ei magaks maha uusi postitusi. Võite pilgu peale visata ka mu Pinterestile.  Kui teil on olemas ka Snapchat, lisage mind- Adryanawp.

Tänan lugemast,

Adryana

 

12 thoughts on “The Body Shop Seaweed range review/ The Body Shop Merevetika sari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s